Найден Найденов: Необходимо е допълнително финансиране

Найден Найденов: Необходимо  е допълнително финансиранеГеорги Чолов: Този път Данчо Лазаров ще падне, дори държавата е срещу него
Георги Чолов: Този път Данчо Лазаров ще падне, дори държавата е срещу него
Бившият треньор на мъжкия национален отбор Найден Найденов също е на мнение, че в българския волейбол е необходима промяна. Най-голямата мъка на Наката обаче е представителния ни тим и липсата на желание у някои състезатели да играят за него.


„Че промяната е необходима, е ясно на всички. Гледам и слушам какво се говори от няколко дни. Трябва да се започне от самото начало - детските школи, и се стигне до най-високото ниво, което на националния отбор. От пет години не съм близо до този тим, но ме боли, когато виждам, че има хора, които нямат желание да играят за България. Ту идва проблемът с финансирането. Всички големи отбори, като Франция, Италия, Полша и Русия, осигуряват доста сериозно възнаграждение за тези, които играят за националния отбор. Тук трябва да се случи същото. Ясно е, че за всеки е чест да играе за родината си, но времената са такива, че вече само това не е достатъчно“, заяви Найденов, под чието ръководство мъжкият национален отбор завърши на четвърто място на олимпийските игри в Лондон през 2012 година.
Данчо Лазаров: Волейболът не е във фалит (видео)
Данчо Лазаров: Волейболът не е във фалит (видео)

НИКОЛА ШЕНТОВ, "Меридиан Мач"

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички