Лечков: Ако от моята уста е излязла думата "конгрес", се хвърлям под някоя кола (видео)

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков говори пред репортерите след поражението от Парагвай с 0:1 в приятелска среща. Някогашният плеймейкър говори и по скандала между него и Михаил Касабов, който наскоро беше вписан за президент на футболната централа.

"Няма да се разминем в това, което сме видели. С това разполагаме, това ни беше основният състав, който ще е и в неделя. Лошо е, че не вкарваме голове. Нямате ли други въпроси за мача? Трябва да бъдем последователни в това, което си говорим. Проблемът не е в треньора, убедихте се, нали. Изхарчихме още едно име като Балъков, за голямо съжаление. С това разполагаме, това е. Трябва да се работи, и то доста. За мен възможностите са изравнени почти. Футболистът на Парагвай, който вкара гола, направи разликата в мача - струва 28 милиона, играе в Нюкасъл. Това е, нашите треньорите разполагат с други футболисти.
Добре е, че има тази Лига на нациите, чакаме вторник, за да видим с кой ще играем евентуално. Това е шанс, трябва да се концентрираме върху него. Колкото и минимален да изглежда, трябва да се концентрираме. Месецът беше бурен, за мен необяснимо защо. В предния мач играха тези футболисти, сега пак бяха същите. Разликата е, че тогава играхме със световна сила като Англия, днес с Парагвай - и пак загубихме. От 14 години съм първи вицепрезидент, в момента също съм вицепрезидент.
Не съм подавал оставка, нито съм подавал писмен отказ за нещо. Има си устав. Конгресът ме е гласувал да бъда първи вицепрезидент, президентът ми е гласувал доверие. Доверете се на това, което ви казвам. Има си стенограма, там може да видите, че оставка не съм подавал. От мен да сте чули, че подавам оставка? Чули ли сте? Някъде да съм записан, че съм подал оставка? Не се срамувам от това, което сме постигнали - БФС като ръководство е постигнало не малко, имаме достатъчно средствa, рекламодатели, база. Защо от мен трябва да бъде насрочен конгресът? Гледайте устава.
От моята уста чули ли сте аз да говоря за конгрес? Имаме една подадена оставка, на Боби Михайлов, която трябва да бъде гласувана на конгрес. Ако от моята уста сте чули "конгрес", се хвърлям веднага под някоя кола. Това, което се случи, все още нямам обяснение. Като играете карти, показвате ли си картите? Уставът е категоричен, ние се избираме на конгрес. Бърза работа нямам", каза Лечков.

Още от БГ Футбол

Виж всички