Георги Дерменджиев: У играчите има напрежение, пожелавам си една победа

Георги Дерменджиев: У играчите има напрежение, пожелавам си една победа

Старши треньорът на националния отбор Георги Дерменджиев даде своя коментар след загубата с 0:1 от Парагвай в контролна среща. Специалистът призна, че националните състезатели играят с напрежение и си пожела една победа.

84 България - Парагвай 0:1
"Сравнително добро ниво на двубоя, защото Парагвай има много висока класа. Мисля, че у играчите има много напрежение, това постоянно го коментирам. Искам това напрежение да спадне. От 90-те минути имахме и добри такива, можехме и гол да отбележим. В крайна сметка пак негативен резултат, сигурно и футболистите ще го приемат като загубата, то си е загуба. Искам да говоря за това, което може да се види като положителна страна.
Имахме желание, опитвахме се, стараехме се, но бяхме припрени, оттам дойдоха и грешките. Аз и моят екип ще се постараем да вдъхнем вяра на футболистите и да играем по-спокойно. Гледам много сериозно и на този мач, и на следващия с Чехия. Мисля, че има някаква доза промяна в желанието за игра и победа на играчите. Трябва да знаете, че те също искат да се представят добре. Вярно е, много е труден моментът, трябва с много интелект да се опитаме да постигнем нещо. Чехия е съвсем различен противник от Парагвай, така че са възможни промени. Пожелавам си националният отбор да има една победа", каза Дерменджиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти