Ултрасите на Бреша не подкрепиха Балотели, не притежавал отборния дух

Ултрасите на Бреша не подкрепиха Балотели, не притежавал отборния дух
Нападателят на Бреша Марио Балотели бе нападнат от ултрасите на своя отбор и бе наречен "арогантен" в тяхно изявление. Феновете на Бреша изненадващо защитиха тези на Верона в новата глава от сагата с расистките звуци по адрес на Балотели във Верона. Заради скандала Верона наказа тартора на своите тифози със забрана да посещава мачовете на тима до 2030 г.

"Ако Балотели не е готов психически да се изправи срещу фенската база на Верона в деликатен и важен мач както за нашия град, така и за треньора, който има последен шанс да запази работата си, то нека да остави мястото си на някой по-малко раздразнителен", се казва в изявлението. "Не може цели фенски бази да бъдат спрягани за расисти. Арогантността на Балотели е неоправдана. За нас има значение духа на тима, компромисите, страстта, уважението, мотивацията, потенето с фланелката - неща, които изглежда, че са напълно непознати за него. Ние осъждаме всеки жест или провокация, която очевидно е дискриминация, но и сме солидарни с тези, чиято свобода се нарушава. Този път тя не бе нарушена от авторитетни органи, а от самия клуб".

Писмото от ултрасите на Бреша напомня на това от феновете на Интер по адрес на Ромелу Лукаку преди няколко месеца, когато той се оплака от расизъм заради подобни маймунски звуци от трибуните.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички