Кметът на Пловдив: 25 млн. ще отидат за съоръжението на Ботев, а 12 млн. за това на Локомотив

Кметът на Пловдив: 25 млн. ще отидат за съоръжението на Ботев, а 12 млн. за това на Локомотив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви как ще бъдат разпределени парите, които държавата отпусна за ремонти и изграждане на стадионите на Ботев и Локомотив. Както е известно, вчера на заседание на Министерски съвет беше решено да не бъде купуван правителствен самолет, а част от парите да отидат за спорта в Пловдив. По този начин държавата отпусна 37 милиона лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив".

58 Бойко Борисов даде рестарт на „Колежа“

Димитров сподели, че 25 милиона лева от отпуснатите средства ще бъдат инвестирани в изграждане на "Колежа", докато "смърфовете" ще получат 12 милиона, с които да ремонтират "Лаута". Той беше категоричен, че информациите, че ще има пари и за другите два тима в Пловдив - Марица и Спартак не отговарят на истината.

Кметът на Пловдив: МС отпусна 37 милиона за стадионите на Ботев и Локомотив (видео)
Кметът на Пловдив: МС отпусна 37 милиона за стадионите на Ботев и Локомотив (видео)

"Вчера на заседание на Министерски съвет г-н Борисов изпълни поетия ангажимент и отпусна пари за изграждане на спортна общинска инфраструктура. Те са за стадионите "Христо Ботев" и "Лаута".

Парите ще бъдат разпределени по следния начин - 25 милиона ще отидат за съоръжението на Ботев (Пд), а 12 милиона за това на Локомотив. Чуха се спекулации, че част от тези пари ще бъде дадена и на другите два клуба - Спартак и Марица. Който може да осигури средства, да го направи. Аз нямам нищо против.

Не съм поемал ангажимент за тях. Премиерът се отказа от покупката на правителствен самолет, за да могат да бъдат завършени тези два стадиона, както и за изграждането на физкултурни салони в града. Дават се пари и за стадиона в Шумен", сподели пловдивският кмет.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички