Прекратяват концесията на "Лаута"

Прекратяват концесията на "Лаута"

Общинският съвет на Пловдив ще гласува прекратяването на процедурата за отдаване на концесия на стадион “Локомотив” и изграждане на тренировъчна база на “Черно-белите” на терен в ж.к. “Тракия”.

По този начин стадионът на Локомотив остава общински и след неговата реконструкция с отпуснатите 12 милиона лева ще се решава точно по какъв начин ще се отдаде пак на клуба.

Базата в “Тракия” пък ще бъде дадена на “черно-белите” под наем по новия закон за спорта.

Така документално ще бъдат решени нещата за “Смърфовете”, както бе направено с “Колежа” наскоро, когато бе прекратена и неговата концесия.

Общинският съвет на Пловдив ще гласува отпуснатите 37 миилона лева за стадион “Христо Ботев” и стадион “Локомотив” на сесията в четвъртък.

Както вече стана ясно, 25 милиона лева са за стадиона на Ботев, а 12 за този на Локомотив. В Община Пловдив вече получиха проекта на “Канарчетата”.

От щаба на Локо също се срещнаха с кмета на града Здравко Димитров и се очаква да внесат проект за поетапна реконструкция, започваща с трибуна “Бесика”. След гласуването в ОбС трябва да бъдат обявени обществени поръчки и избрана строителната фирма, която да ги изпълнява.

Оптимистичните срокове са, че до година и половина строежите ще бъдат завършени. И двата клуба са предвидили да участват и със свои средства, с които да вдигнат въпросните суми, за да може да бъдат направени възможно най-много неща. Новият “Колеж” ще може да приема мачове от груповата фаза на евротурнирите.

“Тема спорт”

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички