Спряха волейболните двубои в Италия до 2 март

Спряха волейболните двубои в Италия до 2 март

Италианската федерация по волейбол (FIPAV), заедно с двете лиги за мъже и жени от Серия А, съобщават, че са решили да спре цялата национална дейност по волейбол на всички нива до 1 март.

Решението беше взето в края на спешна среща, проведена вчера в Болоня в резултат на различните мерки, които предприемат в правителството - институционална сфера като решенията, взети от председателите на Пиемонт, Ломбардия, Венето, Емилия-Романя, Фриули-Венеция Джулия и автономната провинция Тренто.

Трите органа, с това решение възнамеряват да обърнат най-голямо внимание на опазването на общото здраве и да се ангажират постоянно да наблюдават ситуацията, като запазят да вземат допълнителни решения, като дават своевременно съобщение. В същото време FIPAV ще изпрати писмо до министъра на младежките политиките и спорта Винченцо Спадафора и до КОНИ, за да поиска какви възможни ситуации, за да се гарантира евентуално продължаване на конкурентни дейности, включително обучението.

Федерацията ще изпрати и писмо до президента на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич относно участието на италианските отбори, ангажирани в европейски чаши. От Волейболната лига Серия А се надяват, че компетентните власти ще разрешат срещи без публика от 2 март.

 

Още от Волейбол

Виж всички