Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Италия - Уелс 1:0

Марица 11-а в Европа!

Марица 11-а в Европа!

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) се нареди на 11-о място сред най-добрите отбори в Европа и записа поредна страница не само в клубната си история, но и в историята на българския клубен волейбол.

Маричанки записаха три победи в груповата фаза на женската Шампионска лига – нещо, което никой друг български клубен отбор не беше правил.

Момичетата на Иван Петков останаха на много малко от 2-ото място в Група Е. Те завършиха на 3-ата позиция в групата с почти еднакъв актив с Кан – равни по брой победи, по точки и по геймово съотношение, като едва четвъртият критерий – точковото съотношение, постави френския шампион с едни гърди напред. Кан завърши с 1.0309 (533/517), а Марица – с 0.9857 (552/560).

"Жълто-сините" обаче са с най-добри показатели измежду всички трети отбори в 5-те групи и това им отрежда 11-о място в крайното класиране в Шампионската лига. Активът на пловдивчанки е по-добър дори от този на втория отбор от Група D – френския Нант, който е с три победи и девет точки, но по-слабо геймово съотношение.

Още от Волейбол

Виж всички