Даниел Александров: Обещавам да се върна с медал, ако отида в Токио

“Обещавам да се върна с медал, ако отида в Токио”, каза в ексклузивно интервю за Sportal.bg сребърният медалист в категория до 82 килограма класически стил от Европейското първенство по борба Даниел Александров. Само преди няколко дни 28-годишният дупничанин се завърна от континенталния форум в Рим, където класиците ни спечелиха и европейска титла на Едмонд Назарян в категория до 55 килограма.

Този сребърен медал беше и най-големият успех в кариерата на Александров до момента, както и първи финал за него на голям форум. Преди първенството в Рим той имаше два бронзови европейски медала и бронз от Европейските игри в Баку през 2015 г.

40 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България

“Вече оценявам този медал като успех, защото това е първи голям финал в моята кариера. Да, бях на крачка от златото, малко съжалявам. Само помирисах златото, но все пак медалът си е медал. Надявам се да играя много такива финали и вече да ги печеля”, каза още Александров пред

Sportal.bg

.

40 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България

Той вярва, че е можел да чуе и българския химн в своя чест в Рим: “Както казах и пред ваши колеги, имах травма, която ми попречи. Имах скъсани връзки на бедрото и месец и половина бях извън строя, дори изпуснах един от хубавите лагери в чужбина. Може би това ми изигра лоша шега, защото функционално не бях такъв, какъвто трябва да бъда. За първи път ми се случва да изляза на тепиха и да се чувствам безпомощен. Може би, ако не беше контузията, щях да съм европейски шампион.”

40 Едмонд Назарян и Даниел Александров се завърнаха в България

Сега на Александров му предстои по-тежката задача - да намери място в отбора на България за двете олимпийски квалификации в Будапеща и София. Това няма да е никак лесно, тъй като Александров ще мери сили с Айк Мнацканян, като и двамата ще атакуват титулярното място в категория до 77 килограма: “Само треньорският щаб може да определи кой да се бори на олимпийската квалификация. Аз определено ще бъда готов, ще си оправя килата, ще се опитам да съм в оптимална форма и да се чувствам добре. Но каквото прецени треньорският щаб, това ще е. Ще се съобразя с тяхното мнение. Те са професионалисти, надявам се да вземат правилното решение.”

Какво е казала съпругата му Джанан преди финала, ще я видим ли отново на тепиха, след като само преди два месеца стана майка, каква промяна е настъпила при Даниел Александров, откакто е баща? Отговорите на тези и други интересни въпроси може да намерите във видеото.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти