Александров също е на финал, осигури трети медал на България

Александров също е на финал, осигури трети медал на България

Даниел Александров се класира за финал на европейското първенство по борба и така осигури на България трети медал от шампионата в Рим. В полуфиналите в категория до 82 килограма класически стил Александров се наложи със 7:3 точки над германеца Ханес Вагнер.

Българинът започна отлично срещата и на 3-минутната пауза имаше аванс от 5:0 точки. В началото на втората част Вагнер се опита да обърне хода на срещата, но успя единствено да намали до 3:5. В последните секунди Александров не само майсторски издържа на натиска, но и успя да контраатакува, което му донесе още две точки за крайната победа със 7:3.

В спора за златния медал в сряда Даниел Александров ще играе с Рафиг Хюсейнов от Азербайджан. Августин Спасов, Дейвид Димитров и Кирил Милов също получиха шанс да се борят за медалите през репешажите.

В категория до 60 килограма Августин Спасов ще участва в репешажите, след като арменецът Геворг Гарибян, който го отстрани на старта, достигна до финала на турнира. В сряда за място в спора за бронзовия медал Спасов ще се бори с азера Мурад Базаров, а при победа ще срещне естонеца Хелари Мегисалу.

За медалите в категория до 67 килограма ще се бори и Дейвид Димитров, който също получи шанса да участва на репешажите в сряда. Димитров загуби по-рано днес от руснака Назир Абдулаев, който обаче успя да достигне до финала и така да изтегли българина. Първият съперник на Димитров ще бъде молдовецът Дониор Исламов, а при победа го чака среща с унгареца Кристиан Ищван Ванча. При нов успех в спора за бронзовото отличие българинът ще срещне арменеца Карен Асланян.

При 97-килограмовите Кирил Милов ще се бори с Ченк Илдем от Турция, като при успех ще срещне финландеца Мати Куосманен в спора за бронзовия медал. Всичко това стана факт след класирането на олимпийския шампион Артур Алексанян от Армения за финала в категорията.

Снимка: bul-wrestling.org

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти