ФК Шумен 2007 обяви високи амбиции

ФК Шумен 2007 обяви високи амбиции

Дългосрочната ни цел е до две-три години да обиграем отбор и след това, при добро стечение на обстоятелствата, да сме сред българските тимове в професионалния футбол. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Шумен Ивайло Тошев - председател на Управителния съвет /УС/ на ФК Шумен 2007, на която присъстваха още трима от членовете на УС, сред които треньорът на отбора Сашо Димов.

Краткосрочната цел пред ФК Шумен 2007 пък е класиране в първата шестица на Трета аматьорска лига, където отборът играе този сезон, отбеляза Тошев. Регламента на първенството е такъв, че ако сме в първата шестица, ще изиграем мачове със по-стойностните отбори в първенството, от първо до шесто място, което ще е полезно за обиграването на отбора. За този сезон обаче не е толкова важно на кое място ще завършим, уточни Тошев.

Бюджетът на клуба за една година е между 180-200 хиляди лева, които са осигурени изцяло от шуменския бизнес. От общинската администрация в града очакваме най-вече да поддържа в отлично състояние спортните бази, за да могат да се водят пълноценни тренировки и от практикуващите други спортове, добави Тошев.

Треньорът на отбора Сашо Димов се оплака, че през зимата няма къде да провежда пълноценни тренировки. "Ползваме площадки и маломерни игрища", уточни той.

Към изцяло съставеният от местни футболисти ФК "Шумен 2007", през зимата са привлечени трима по-опитни играчи от други отбори, бе съобщено на пресконференцията.

Шумен би трябвало да има един мъжки футболен отбор, допълни Тошев, по повод наличието на още един футболен клуб в града. По думите му е създадена добра организация за работа във ФК "Шумен 2007". Спечелихме доверието на бизнеса, имаме подкрепата на ръководството на общината. Затова избрахме мотото на днешната пресконференция да е "Обединени за футбола", каза още Тошев.

Той изрази надежда, че ще бъде реализиран и проекта за ремонт на градския стадион, който сега е в трагично състояние, а ФК "Шумен 2007" ще играе на него своите мачове в една от професионалните футболни лиги на България.

Още от Трета лига

Виж всички