Нов в Царско село: Знаех само за Лудогорец

Нов в Царско село: Знаех само за Лудогорец

Новото попълнение на Царско село Лудсинио Маренго говори пред медиите в Нидерландия след трансфера си при столичани. Първоначално крилото мина пробен период в Берое, но Димитър Димитров не го хареса.

"Знаех само за Лудогорец. В това отношение влязох малко напразно. Най-важното е, че съм готов да играя футбол и трябва да вляза във форма. Стойне Манолов е създал най-модерния тренировъчен комплекс в София. Тук е наистина много красиво. Със сигурност е по-добре от това, с което бях свикнал в Норвегия. Базата е отлична за българските стандарти.

Тук е точното място за мен. Живея в хубав апартамент в София. Намирам се на 15 минути от летището. Клубът е амбициозен и старши треньорът Никола Спасов пожела да ме има в състава си.

Поглеждам назад към периода в Бран със смесени чувства. Беше добър момент, когато играех редовно. Бран е голям клуб с много привърженици и красив стадион. Преди да отида там не знаех какво да очаквах.

Ако не се бях контузил, всичко щеше да бъде чудесно. Щях да съм в състояние да направя следващата крачка. Много е неприятно, когато си контузен и не играеш. Ако си с травма за по-дълъг период от време и си в чужбина, положението е много тежко. Независимо дали си в България, Норвегия или Германия. Ти си сам, без семейството си, а в същото време губиш и възможността да играеш футбол. Наистина ми беше трудно.

В началото на януари имах много предложения, но колкото по-дълго чакате, толкова по-трудно става. Имах предложения от България и Румъния, бях малко придирчив. Намирането на нов отбор бе по-трудно, отколкото си мислех. Живеех ден за ден, докато не рискувах с предложенията от България. Първо получих предложение от Берое, където изкараха няколкодневни проби. Сега съм в Царско село. Стресът, че не мога да си намеря отбор приключи. Във футбола нещата могат да вървят много бързо и в двете посоки. Не ми мина през ума да спра.

Просто искам отново да играя футбол. Искам да изпитам това чувство отново, този адреналин. Отново съм щастлив и нямам търпение за първия си мач и първия си гол", заяви Маренго пред "Voetbalzone".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти