Коронавирусът засегна и Китайската антидопингова агенция

Коронавирусът засегна и Китайската антидопингова агенция

Китайската антидопингова агенция (ЧИНАДА) отвърна на епидемията от коронавирус като “временно спря“ тестовете “в интерес на предпазване на здравето“, обявиха от Международната агенция за тестове (ИТА).

“Ситуацията изисква внимание и предпазни мерки, за да не изложим атлетите на опасност или да тестваме официални лица, и докато осъзнаваме важността на антидопинговите дейности, наш приоритет е да запазим публичното здраве за всички“, споделят от ИТА.

Олимпиадата в Токио стартира на 24 юли. При оставащи по-малко от шест месеца до Игрите в японската столица, ЧИНАДА „постепенно ще поднови пробите, веднага щом ситуацията се подобри“, разкриха от ИТА, добавяйки, че изследва дали “частните снабдители“ могат да провеждат тестове.

Китайските власти съобщиха за 57 жертви на вируса в понеделник, което увеличи бройката на смъртните случаи до 360, след като вирусът бе открит в края на миналата година в централния град Ухан, откъдето се предполага, че е тръгнал от животните. Вирусът се разпространи до повече от 24 страни.

В резултат на коронавируса редица спортни събития в Китай бяха отложени. Всички двубои от местното футболно ниво бяха отменени, а сред останалите отложени състезания са Световното по лека атлетика на закрито, олимпийският квалификационен турнир по бокс за Токио, баскетболните квалификации при жените и Обиколката на Хайнан. Към тях се прибавят турнирът по снукър Чайна Оупън, Чайна Мастърс по бадминтон и надпреварата по голф Блу Бей при жените. Гран При на Китай от Формула Е на 21 март бе отложено в неделя.

Още от Други спортове

Виж всички