Турнирът в Монпелие - почти като "Голям шлем" в сравнение с Пуне

Турнирът в Монпелие - почти като "Голям шлем" в сравнение с Пуне
Днес става ясен съперникът на Григор в Монпелие
Днес става ясен съперникът на Григор в Монпелие
Григор Димитров изненадващо пожела и получи "уайлд кард" за тенис турнира от сериите АТР 250 в Монпелие, където никога досега не беше участвал. Надпреварата във френския град може и да е от най-ниската категория на АТР, но с включването на Гришо схемата стана толкова силна, че в сравнение с паралелно провеждащото се събитие от същите серии (АТР 250) в Пуне е като "Голям шлем".Монпелие със сигурност е сред водещите турнири от този клас, ако се съди по репутацията на участниците, а пък в индийския град организаторите вероятно са спретнали една от най-слабите схеми в историята на Откритата ера (пак подчертаваме, че става въпрос за турнир на АТР).
В Монпелие първи поставен е Гаел Монфис, който се завърна в топ 10 в края на миналата година, а след него в схемата са Давид Гофен - направил страхотно начало на 2020-а с победи в АТР Cup над Григор Димитров и Рафаел Надал - Денис Шаповалов и именно Гришо. От номер 5 до 8 другите са Феликс Оже-Алиасим, Пабло Кареньо-Буста, Филип Краинович и Юго Умбер. Сред непоставените личат имената на Адриан Манарино, Алексей Попирин, Грегоар Барере, Яник Синер, Микел Имер, Фелисиано Лопес, Жил Симон и Вашек Поспишил. 

За сравнение, схемата в Пуне изглежда така по ред на ранкинга: Беноа Пер, Ричардас Беранкис, Стефано Травалия, Квун Сон-ву, Юичи Сугита, Джеймс Дъкуърт, Салваторе Карузо и Егор Герасимов. Това са поставените до номер 8. А шампионът в Пуне ще получи титла от същата категория като този в Монпелие, нищо че съперниците ще бъдат от съвсем различен ранг...

Още от Тенис

Виж всички