Федерер за първи път ще играе в родината на майка си

Федерер за първи път ще играе в родината на майка си

Роджър Федерер за първи път ще играе тенис двубой в страната, където е родена майка му - Южна Африка. Той ще се изправи срещу Рафаел Надал в демонстративен мач в Кейптаун в края на седмицата.

"Ако трябва да бъде честен, не знам защо ми отне толкова дълго време. Нереално е как съм в Тура 20 години, превърнах се в такъв играч и никога не съм играл в Южна Африка. Това не е ОК. Нямаше да си простя, ако не се беше случило", сподели 38-годишният швейцарец.

Федерер приключи участието си на Откритото първенство на Австралия след загуба на полуфиналите от Новак Джокович, като имаше проблеми с контузия, която му попречи да окаже сериозна съпротива на сърбина. Той се надява травмата да не му попречи да играе в Южна Африка.

"Това, че Рафа се съгласи да участва, е вълнуващо. Знам, че родителите ми са много щастливи, много горди. Сигурен съм, че да играя там ще е много, много специално за мен", допълни Роджър.

Той се надява да събере повече от 1 милион долара за неговата фондация, която подпомага начално образование на деца в шест африкански страни и Швейцария.

Още от Тенис

Виж всички