ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Вихрен - Миньор (Перник) 0:1

Степан Хиндлиян: Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски?

Степан Хиндлиян: Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски?

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян гостува в студиото на bTV. Той говори ден след срещата на феновете с министър-председателя Бойко Борисов.

35 Среща на феновете на Левски с Бойко Борисов

“Господин Божков очевидно е човек с доста сериозни качества и очевидно много добре може да преценява едни бъдещи събития. Господин Божков много време отказваше среща с привържениците на широка основа, пред която да излезе и да обясни какви са му плановете и къде вижда привържениците в целия този процес, защото Левски без привърженици няма как да стане. В един момент, когато той беше поставен под някакъв тип напрежение относно бизнеса му, се срещна два пъти с привържениците и успя да настрои голяма част от общността в посока бунтове и метежи в защита на хазартния му бизнес. Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски? Аз казвам, че организацията, която представлявам, застава твърдо зад Левски. С оглед на тази позиция ние подаваме ръка на господин Божков и му предлагаме, ако неговият хазартен бизнес бъде засегнат по някакъв начин и той няма възможност да дава тези 2 млн. лева на месец, които казахме, че се дават... Той е воден от идеята, че иска да помогне на Левски. Това беше заявено от него и на двете срещи. И че е имал порив да спаси клуба. Господин Божков по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той иска наистина да спаси клуба, със сигурност има вариант да намери начин да продължи да финансира Левски. Ако не с 2 млн. лева на месец, то с 1 млн. лева, или с 500 хил. лева, или с 200 хил. лева. Но да излезе и да го каже: "Момчета, нещата стоят по този начин. Аз мога да направя от тук това, това и това. Какво ще направите вие?". Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общност ще се мобилизира, ще направим всичко възможно, ще посещаваме мачове, за да продължим да даваме своя дан за добруването на клуба. В същото време господин Божков ще има подкрепата на една огромна маса от хора, зад която ще може да застане и да каже "Внимавайте какво правите!". Когато Левски е опрян до стената, огромно количество от хора са на едно щракване от излизане на улицата. И това си личи", заяви Хиндлиян.

35 Среща на феновете на Левски с Бойко Борисов

"Трябва да надделее здравият разум. Аз съм съгласен, че привържениците на Левски, включително и аз, сме темпераментни хора, които сме готови да стигнат до крайности. Но нека надделее здравият разум и да си помислим кои сме ние, какво зависи от нас, кого защитаваме, влизаме ли в матрицата или не. Това е много важно да стане ясно и всеки сам за себе си да си даде отговор преди да се тупа в гърдите и да обяснява, че Левски значи свобода", добави той.

Премиерът изненада феновете: Ако искате Левски да го има, акциите трябва да са при вас
Премиерът изненада феновете: Ако искате Левски да го има, акциите трябва да са при вас

"Не е лека ситуацията, в която се намира Левски. Това е една голяма игра на нерви, на която ставаме свидетели. Във всеки един момент нещата могат да вземат различен развой. Както още утре може да се окаже, че Левски е с нов собственик от типа "бащица", така може господин Васил Божков, хората и фирмите около него, да продължат да финансират клуба, без оглед от развоя на драмата със Закона за хазарта и на евентуалното отнемане на неговия лиценз. В последната една седмица, в ситуацията, в която се оказахме, привържениците на Левски изглеждахме консолидирани и монолитни. Вчера, след срещата стана ясно, че не е точно така. Представителят на една от групите - "Ултрас Левски", потвърди тезата на Националния клуб на привържениците и на Тръст "Синя България", че Левски е заложник на политически и икономически интереси.

Димитър Костадинов: Държавата призна, че моделът "Бащица" е проблемен
Димитър Костадинов: Държавата призна, че моделът "Бащица" е проблемен

Нещо, което сме артикулирали достатъчно добре в последната една седмица и говорим в последните 5 години. В същото време каза, че неговото мнение е, че трябва да се застане твърдо на страната на собственика. В такъв случай не влизаме ли в тази матрица? Да, ние сме съгласни, че Левски е заложник на политически и икономически интереси, но говорим, че заставаме зад Левски. Левски е голямата идея, Левски е целта. Левски в момента изглежда стабилен, има собственик, който се е афиширал с името си, няма ги съмненията за парашутизъм, каквито присъстваха преди него. Изпълнителният-директор Павел Колев заяви, че в момента Левски е стабилен и функционира нормално", каза той.

35 Среща на феновете на Левски с Бойко Борисов

"Това е един пробив и една малка крачка от много големия път. Въпросът е дали ние всички сме готови да го извървим. Много хора казват, че не са готови да го извървят, казват, че ще фалираме и вероятно са прави. Това не може да стане от днес за утре, трябва работа и подготовка, за да се осъществи тази идея. Но има нещо, което е изключително важно и трябва да бъде ясно", завърши Хиндлиян.

Лидер на “Ултрас Левски”: Крайно време е Левски да спре да бъде разменна монета в игри на високо ниво (видео)
Лидер на “Ултрас Левски”: Крайно време е Левски да спре да бъде разменна монета в игри на високо ниво (видео)
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти