"Главболгарстрой": Левски ни дължи над 3 млн. лева, те да преценят кога да ги платят

"Главболгарстрой": Левски ни дължи над 3 млн. лева, те да преценят кога да ги платят

Левски дължи на "Главболгарстрой" над 3 млн. лева, обявиха от строителната компания. Дългът е заради извършени от строителната компания дейности по изграждането на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

От "Главболгарстрой" уточняват, че са предложили отсрочване на задължението с нови пет години, а поради значимостта на сините, строителната компания твърди, че "желаем да осигурим възможност на футболния клуб сам да прецени начина и момента за погасяване на задълженията".

Ето становището на "Главболгарстрой":

"Във връзка с изложените от ръководството на ПФК „Левски“ твърдения относно взаимоотношенията между футболния клуб и „Главболгарстрой“, свързани със строителните дейности на Стадион „Георги Аспарухов“, бихме искали да заявим следното:

Към днешна дата задълженията на ФК „Левски“ към „Главболгарстрой“ е над три милиона лева с ДДС. Никога не са претендирани и съответно начислявани лихви по това задължение.

През изминалите години сме имали възможност, но не сме предприели действия по събиране на вземането си по съдебен ред, единствено водени от желанието това да стане в дух на разбирателство и по най-изгоден за клуба начин. Бихме искали да уверим всички фенове на футбола в България, че напълно оценяваме значението на ПФК „Левски“ и желаем да осигурим възможност на футболния клуб сам да прецени начина и момента за погасяване на задълженията към „Главболгарстрой“. Ето защо беше отправено предложение до ръководството на клуба, да бъде подписано споразумение за отсрочване на задължението с нови 5 години, което поддържаме и към момента.

В  заключение  бихме искали да напомним, че „Главболгарстрой“ е компанията построила най-много спортни обекти в България. През последните 20 години екипът на дружеството участва в строителството на обекти като спортна зала „Арена Армеец“, Национален стадион „Васил Левски“, многофункционална спортна зала с покрит колодрум в гр. Пловдив, спортни зали „Арена Самоков“ и „Арена Асарел“, спортна база „Спорт Палас“ и много други. Изграждането на спортни съоръжения поставя пред изпълнителите много и различни предизвикателства, нетипични за конвенционалните строителни обекти.

„Главболгарстрой“ е една от малкото компании на пазара, които имат капацитета и експертизата да завършат успешно десетки подобни проекти в цялата страна.

Управителен съвет
„Главболгарстрой Холдинг“ АД, се казва в обръщението на "Главболгарстрой".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички