Стилиян Петров отново фаворит за президент на БФС

Стилиян Петров отново фаворит за президент на БФС

Стилиян Петров отново е фаворит за нов президент на БФС. Легендарният капитан на националния отбор получи покана да оглави родната футболна централа около месец след като шефското място бе овакантено от Борислав Михайлов. Стенли тогава отхвърли предложението. Сега обаче той е променил мнението си на 180 градуса и вече е склонен да седне на шефското място. Петров е провел разговори на най-високо ниво, за да се обсъди кандидатурата му. Според запознати към днешна дата шансът Стенли да е основен претендент за президент на родната централа е близо 90 процента.

Припомняме, че двама от вицепрезидентите на БФС - Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов, който в момента изпълнява временно шефската длъжност, отказаха да наследят Боби Михайлов. Третият - Йордан Лечков, пък тотално се компроментира с нелепите си опити да оглави служебно централата и е аут от организацията. Възможно е все пак Лечков да се кандидатира на конгреса, който е насрочен за 7 юни тази година, но шансовете му за победа гравитират около нулата.

Като други евентуални кандидати за нов президент на БФС се спрягат имената и на Димитър Бербатов и Емил Костадинов. На този етап обаче и двамата не дават категоричен отговор дали ще се кандидатират.

“Меридиан мач”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти