Съдът се произнесе по ключово дело за бъдещето на българския футбол, Лечков изненадан

Съдът се произнесе по ключово дело за бъдещето на българския футбол, Лечков изненадан

Софийският градски съд взе решение да прекрати делото на Йордан Лечков срещу БФС, видя Sportal.bg. Становището на съда е от 6 март 2020 година, а двете страни имат едноседмичен срок за обжалване през Апелативен съд - София.

Припомняме, че в края на ноември 2019 г. Йордан Лечков подаде иск за установяване нищожност или недопустимост на вписването на Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС.

Тогава Лечков обвини част от колегите си от Изпълкома в измама, твърдейки, че по закон той трябва да поеме БФС, тъй като по това време е първи вицепрезидент на съюза. За да не се случи това, е трябвало да входира писмен отказ, а Лечков допълни, че не е направил подобно нещо и подписът му бил фалшифициран.

"Аз съм подписал единствено присъствен протокол. Проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, нека те ви дадат тези отговори. Повече не искам да говоря, изчаквам. Нека не говорим повече, все пак съм подал жалба в съда, нека дадем време на съда да отсъди кое е правилното”, казва тогава Лечков.

Той отрича да е подписвал и документ, според който Касабов поема управлението на БФС.

"Точно така, грандиозна измама е. Аз за какво говоря толкова време - казах ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го казах. Не искам да говорим повече по този въпрос. Подал съм жалба, тя би трябвало да излезе скоро, не искам да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда", допълва тогава Лечков.

Днес

Sportal.bg

потърси отново бившия първи вицепрезидент и настоящ член на Изпълкома на БФС, питайки го знае ли, че делото е прекратено и дали той го е прекратил.

“От вас разбирам за това. Не съм запознат, че делото е прекратено. Всичко съм оставил в ръцете на съдии и адвокати. Не съм искал прекратяване на делото. Това е, което знам и мога да ви кажа”, лаконичен бе Йордан Лечков.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички