Бодуров: От Левски не са ме търсили, ЦСКА 1948 прояви най-сериозен интерес (видео)

Бившият футболист на ЦСКА-София Николай Бодуров заяви пред Sportal.bg, че от Левски не са го търсили. Втородивизионният ЦСКА 1948 пък е проявил най-сериозен интерес към него.

"Няма смисъл да коментирам спекулации. От Левски не са ми звъняли. Това излезе от медиите. В световната практика има много футболисти, които са отишли от един противников отбор в друг, но нашият манталитет е по-различен. Ние сме по-темпераментни. От ЦСКА 1948, честно казано, имаше интерес. Те го показаха. Това беше един от малкото отбори в България, който наистина показа желание. Аз уважавам всички отбори в България. Всеки си гледа интересите".

Все пак Бодуров сподели, че по-сериозен интерес към него има от чужбина, но няма нищо конкретно като оферта, а само запитвания. Той също така каза, че за него приоритет е участието му в националния отбор през март в баражите за класиране на европейското първенство.

"Хора близо до националния отбор ми звъняха, за да знаят дали имам отбор. Значи аз съм в плановете на националния тим. Все пак аз съм се борил много, за да стигнем до тези баражи. Противниците са отбори, които могат да бъдат победени. Не са някакви световни сили, а и срещите са в България. Основната ми мисъл е за националния отбор. Искам да си намеря клуб, който да ми даде шанса да играя в националния отбор. Трябва някой да ми звънне и да се разберем. С всеки отбор мога да се разбера. Някой трябва да ти звънне и да покаже уважение. Едно човешко отношение, нищо повече. В тази държава вече трябва да говорим за човешки отношения, не за уважение... Уважението трудно се намира. С всеки мога да седна на една маса, да пием по кафе и да се разберем. Или си стискаме ръцете, или не. Това е".

Сърцатият защитник заяви, че е във форма. Не е спирал да тренира във фитнеса и да играе мачове на малки врати. "Сега се надявам да тренирам с Пирин, но аз не съм спирал. Ходя на фитнес. Събираме се на малки вратички и играем само с футболисти. Три месеца са нищо. Аз като се върнах от Фулъм не бях играл седем месеца, даже и повече, преди да отида в ЦСКА и след две седмици подготовка се чувствах много добре физически и играх на едно доста добро ниво.

Бодуров си спомня с носталгия и за времето си в чужбина: "Следя Фулъм. Гледам ги. Някои от футболистите, с които бях съотборник, играят и сега. В този живот обаче нямаш ли късмет - не стават нещата. Трябваше ми още една година във Фулъм и щях да скоча на по-високо ниво. В Англия се пишеше за интерес от големите клубове. Като лична грешка отчитам, че не останах в Мидтиланд. Хората ме уважаваха. Предлагаха ми договор, даваха ми пари, показваха, че ме искат. До ден днешен съжалявам, че не останах в Мидтиланд".

Накрая Бодуров се обърна и към феновете на футбола у нас: "Искам да благодаря на всички хора, които са ме подкрепяли, които са ме уважавали и все още го правят. Всички футболни фенове да си подкрепят отборите. Не да мразят другите и да ги хулят, а просто да си подкрепят техния отбор, както е в Европа. И не на последно място - всички фенове в България да подкрепят и обичат националния отбор. Всички сме българи, няма значение дали си син, зелен, червен или пембен. Просто националният отбор трябва да е приоритет на всички хора. Българите сме доста завистлива и злобна нация, както и песимистично настроена. Не вярваме в себе си. Навели сме главата. Ако сами не си помогнем, няма кой да го направи".

Милен Пейчев, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички