Новата политика на Байерн ощетява клубовете в Германия, алармира запознат

Новата политика на Байерн ощетява клубовете в Германия, алармира запознат

Бившият спортен директор на Шалке 04 Кристиан Хайдел обърна внимание, че клубовете в Германия страдат все по-често от една сравнително нова практика на Байерн (Мюнхен) - да взима футболисти със свободен трансфер.

“За съжаление, баварците вече налагат политика на местния пазар да не плащат нищо или много малко, като рано-рано се договорят с играчите да ги вземат като свободни агенти. И никой не го интересува дали това е според правилата. Тлъстите пачки се пазят за футболистите от чужбина, както беше с Люка Ернандес”, заяви Хайдел пред “Кикер”.

Александер Нюбел е актуалният пример за тези думи. Както е известно, вратарят на Шалке 04 отказа да подпише нов договор и от лятото ще пристигне на “Алианц Арена” без трансферна сума. Преди това същото стори друг бивш състезател на “кралскосините” - Леон Горетцка, а по-рано дори Роберт Левандовски акостира като свободен агент.


Хайдел се оправда с липсата на средства по своето време в Шалке, заради което не е успял да задържи играчи от ранга на Жоел Матип и Сеад Колашинац, които подписаха с Ливърпул и Арсенал. “Опитах всичко, но нямаше шанс те да останат. Нямаше как да отпечатам пари. Къде отиват най-добрите футболисти? В Ливърпул, Арсенал и Байерн. Шалке няма никакви шансове при такива ситуации и това за пореден път се вижда сега с Нюбел”, добави бившият шеф на “миньорите”.

Преди това Хайдел работеше в Майнц 05 и точно той беше в основата на трансфера на Тодор Неделев.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти