Томас Мюлер може да участва на Олимпиадата заедно с жена си

Томас Мюлер може да участва на Олимпиадата заедно с жена си

Томас Мюлер не изключи възможността да участва на Олимпиадата в Токио, като това най-вероятно ще стане заедно със съпругата му Лиза Мюлер, която е състезател по конен спорт. Селекционерът на олимпийския отбор по футбол Щефан Кунц призна, че обмисля да извика играча на Байерн (Мюнхен).

 Футболистът от своя страна заяви: "Готина и луда идея, но това не е приоритет през 2020 г. за мен и жена ми. Имам големи амбиции с Байерн през следващите пет месеца. Жена ми се подготвя за други турнири и Олимпиадата е далеч. Но ако ти позволи да мечтаеш, ще е доста готино. Никога не казвай никога, но Олимпиадата не е приоритет в моите планове. Нека видим какво ще се случи".

Олимпийският турнир е официално събитие за футболисти под 23 години, за което всеки отбор може да определи трима по-възрастни играчи. Юрген Клинсман и Неймар са част от звездите, които са участвали на Игрите в миналото.

30-годишният Мюлер изигра 100 мача за мъжкия национален отбор между 2010 и 2018 г., преди да отпадне от плановете на Йоахим Льов.

Олимпиадата ще се проведе от 24 юли до 9 август, но се застъпва с подготвителния период преди сезона в Бундеслигата, който ще стартира на 21 август.

Байерн ще освободи Мюлер, ако иска да играе в Япония. Клубовете ще имат последната дума, тъй като за разлика от Световното или Европейското, те не са задължени да пускат играчите си.

Кунц заяви наскоро, че все още не е решил за състава си. Други имена на споменатите по-възрастни играчи са Лукас Подолски, Сандро Вагнер и Кевин Фоланд, както и Дейви Зелке и Максимилиан Арнолд, които спечелиха титлата при младежите през 2017 г. под ръководството на Кунц.

Още от Футбол свят

Виж всички