Крис Гро – германецът, облечен в български цветове

Крис Гро – германецът, облечен в български цветове

Мотото на ATP Cup е „В името на любовта към родината“. Крис Гро обаче се показа като човек, който има по-различен прочит на нещата. Той може и да е германец, но в Сидни навсякъде е облечен в цветовете на България. Треньорът на Григор Димитров започна работа с първата ни ракета в края на миналата година, а в Австралия е на разположение на всички момчета от състава.

„Дойдох с Григор. Понеже няма друг треньор тук, помагам по малко и на останалите състезатели. Колективът е добър. Помощта отнема малко от тежестта върху раменете на Григор, защото той трябва да се готви и за мачовете си“, каза Гро пред официалния сайт на ATP.

В последните четири години Крис е консултант към тенис федерацията на Съединените американски щати и се занимава с развитието на играчите. На ATP Cup пък помага на българските състезатели.

„Хубаво е да виждаме всичко това и много го оценяваме – каза Григор. – Мисля, че българите сме много добросърдечни и на него това му допада. Аз съм работил с много треньори през годините и не става дума толкова за това, колкото как ще си допаднеш с даден човек. Прекарваш с треньора си по 24 часа в денонощитето и е добре да се увериш, че ще си имаш хубава компания“.

„Прекарваме много време и извън корта. Правим дълги разходки, посещаваме ресторанти. Всички сме заедно и Крис е част от отбора. Мисля, че за него също това е специално“, каза Григор.

Останалите от състава на България също са доволни, че специалистът е на тяхно разположение.

„Ясно е, че за Григор е трудно да се справи с всички отговорности, защото трябва и да загрява и да се готви за мачовете си. И както се случи през първите два дни, налага му се след първия сет да си тръгне. Ние сме обсъдили всичко това и знам какво следва, след като съм изиграл сет. Крис обаче винаги е на линия“, обясни Димитър Кузманов.

„Крис е страхотен треньор. Пасва идеално на отбора и изглежда като българин, защото има същата отдаденост и влага същата енергия. Всички от тима се разбират много добре с него. Много съм доволен от това, че имаме и Григор, и Крис.“

След като България победи Молдова във втория си мач от групата, част от българския състав бе на тренировъчните кортове за занимание, проведено от Гро.

„Отборната обстановка е забавна и мисля, че е такава и за Григор. Ние продължаваме да се опознаваме, но се разбираме добре. Може да се каже, че отборната обстановка „ускорява“ взаимоотношенията ни“.


TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички