Хебър: Обжалвахме поредната недомислица на БФВ - решението със задна дата! Ще има и продължение

Хебър: Обжалвахме поредната недомислица на БФВ - решението със задна дата! Ще има и продължение
Хебър преподписа със Спас Байрев
Хебър преподписа със Спас Байрев

Волеиболен клуб Хебър (Пазарджик) подаде жалба до Върховния административен съд и до Общото събрание на Българската федерация по волеибол, относно взетото от Управителния съвет на 30 април Решение, с което се прави промяна в Правилника за провеждане на държавни първенства от Национална волеиболна лига със задна дата. Промяната се изразява в конкретното дефиниране на понятието "форсмажорни обстоятелства", предвид настъпилото извънредно положение в България. На практика, с деиствията си Хебър блокира деиствитето на Решението на УС на БФВ от 31.03.2020 година и на Решението от 30.04.2020 година, тъи като съгласно Устава на БФВ, то решенията на Управителния съвет не пораждат правно деиствие до разглеждане на жалбите срещу тях от Общото събрание.
Хебър: БФВ тихомълком промени правилника си!
Казусът се заплита, тъи като повечето от клубовете прекратиха договорите със състезателите си на основание Решението от 30.03.2020 година, което обаче към настоящия момент не е влязло в сила поради обжалването от страна на Хебър.

Председателят на ВК Хебър (Пазарджик) Александър Иванов коментира: "Искаме отмяна на решението, тъи като валидирането му със задна дата противоречи със закона, Устава на БФВ и вътрешните актове на федерацията. Както съм казвал и досега, ние няма да оставим нещата така, а ще се борим за справедливо решение и коректен модел на управление от БФВ. За съжаление ръководството на Българската Федерация Волеибол продължава да нарушава и неглижира редица нормативи, но ние ще се постараем да обърнем внимание на всеки един от тях. Продължение ще има!".
Асове от чужбина остават в Хебър
Асове от чужбина остават в Хебър

Още от Волейбол

Виж всички