Президентът на Хебър: Оформихме се като клуб, който е предпочитан, заради коректността си

Президентът на Хебър: Оформихме се като клуб, който е предпочитан, заради коректността си

Президентът на волейболният Хебър (Пазарджик) Александър Иванов реши да отговори на важни въпроси, касаещи бъдещето на клуба и селекцията на мъжкия отбор за следващия сезон в Суперлигата, като хвърли повече светлина по тези въпроси в интервю пред клубния сайт:

- В последните дни се разделихме с трима състезатели, какво провокира това решение?

- За съжаление се налага да се взимат и такива решения в спорта, неприятно е от гледна точка на това, че тези хора са оставили част от себе си, част от кариерите си в клуба. Стига се до момент, в който или едната или другата, или в този случай и двете страни не намират допирни точки, за да продължат напред, но това е нещо съвсем нормално. Не става въпрос за някакви проблеми и скандали, които да са се случвали, така че ние наистина им пожелаваме здраве и бъдещи професионални успехи и не е просто сервизно изречение, защото те са хора, които са дали нещо на Хебър и затова ние ще ги уважаваме и вярвам, че феновете ще направят същото.

Хебър се раздели с двама волейболисти днес
Хебър се раздели с двама волейболисти днес

- Какво ще кажете за дарението, което получи отбора?

- По-спокойно гледаме към момента, защото в такава икономическа криза е рядкост да получиш такива средства, особено дарение, и това ни дава една такава глътка свеж въздух да може да помислим и направим нещата, които трябва и както трябва. Благодарни сме за това дарение, ние винаги сме се старали да бъдем коректни и може би в последните няколко години Хебър се наложи - стана нарицателна дума за коректност от гледна точка на това какво даваме на нашите състезатели и не само. Тези пари ще ни помогнат да запазим точно това – да запазим коректността си към абсолютно всички хора, с които работим.

Президентът на Хебър: Целта си остава да завоюваме мечтания требъл
Президентът на Хебър: Целта си остава да завоюваме мечтания требъл

- Докъде стигнаха обжалванията на решението на БФВ?

- Ще си гоним правата до край, знаем че истината и законът са на наша страна, затова ще продължим да правим нещата последователно. Всичко, което разбираме, че се случва извън рамките на правилата, правилниците и разпоредбите на БФВ и българското законодателство ще бъде сезирано, където е необходимо. Пуснахме жалба пред Общото събрание на Федерацията и, тъй като разбрахме през медиите, че такова не възнамеряват да свикат скоро, ние подходихме вече към Административен съд, очакваме развитие и там. Федерацията взе едно решение със задна дата, така че ние ще сезираме и това решение и няма да оставим нещата и няма да бъдем кротки. Може би не са свикнали хората да си търсят правата докрай, но ние ще покажем, че има защо и се надявам искрено да получим подкрепата на неутралния зрител, защото е важно да търсим справедливостта, а в случая тя е на наша страна.

Тодор Алексиев остава в Хебър
Тодор Алексиев остава в Хебър

- Мисли ли се за нова селекция вече?

- Разбира се, както казах ние в последните години се оформихме като един клуб, който е предпочитан, заради коректността си и се надявам това нещо да продължи занапред. В тази връзка имаме разговор с много страни, чуваме се с всички състезатели и разбира се нашите цели го оправдават. Не мисля, че ще правим много промени от гледна точка на състезатели, но нека да не казваме голяма дума, в идните няколко дни се надявам да има добри новини и искам да уверя феновете, че каквото зависи от ръководството и от треньорския щаб, то ще бъде направено, за да може Хебър да е там, където му е мястото.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички