Съдиите в Италия със специално изискване

Съдиите в Италия със специално изискване
Важни промени в здравния протокол за Серия "А"
Важни промени в здравния протокол за Серия "А"

Италианските рефери настояват за задължително спазването на дистанция от страна на футболистите, които занапред ще имат претенции срещу отсъжданията им. Те се притесняват, че ще бъдат изложени на риск да хванат коронавирус, ако играчите се скупчват около тях по време на дискусионните ситуации.

“Уважението към рефера започва със спазването на дистанция - заяви шефът на Съдийската комисия Никола Рицоли. - Нормално е да има спокоен диалог между играч и арбитър, но не и ситуация, в която четирима футболисти да застават до него.”

Бившият международен съдия разкри, че от четирима на трима се намалява броят на хората в стаята за ВАР. Рицоли обясни още, че не подкрепя предложението за пряко излъчване на разговорите между арбитрите на терена и тези от ВАР. Мнозина искат хората да могат да чуват в реално време как върви обсъждането на дадено спорно положение. Според Рицоли обаче някои думи могат да бъдат разбрани грешно, което само ще увеличи напрежението.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти