Бивш играч на Лейкърс: Егоизмът на Коби ни провали срещу Детройт

Бивш играч на Лейкърс: Егоизмът на Коби ни провали срещу Детройт

Финалите в НБА през 2004-а са много лош спомен за феновете на Лос Анджелис Лейкърс. "Езерняците" губят по категоричен начин от дефанзивния тим на Детройт Пистънс с 1-4, слагайки край на успешното сътрудничество на Коби Брайънт и Шакийл О'Нийл.

Бившият играч на Лейкърс от същия период Карийм Ръш сподели своята гледна точка за това какво е провалило отбора тогава. 

"Искам да кажа, че те просто ни надиграха. Карл (Малоун) беше контузен за тази серия, но също така мисля, че Коби егоистично искаше да спечели MVP на Финалите", заяви Ръш, който играе 3 сезона с Лейкърс между 2002 и 2005 година.

"Бяхме фаворити да спечелим серията. В този момент Шак бе спечелил предните три MVP-та на Финалите. Затова мисля, че целта на Коби бе този път той да я грабне. И затова бяхме хванати в крачка от по-добър отбор", обясни той.

Ако погледнем статистически върху серията, Коби бележи средно по 22.6 точки на двубой при 38% стрелба от полето и 17% от тройката. О'Нийл записва 26.6 точки и 10.8 борби, но защитата на Пистънс е толкова стабилна, че удържа Лейкърс съответно до 68, 80 и 87 точки в последните три двубоя, отишли в полза на "буталата".

Стаститика от 
финала
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички