Шефът на Лийдс: Ще бъде национален срам, ако не завършим сезона

Шефът на Лийдс: Ще бъде национален срам, ако не завършим сезона

Изпълнителният директор на Лийдс Ангъс Кинеар заяви, че би било национален срам, ако първите две нива на английския футбол не се завърнат към игра, а останалите топ първенства на Европа го направят. Той призна, че първенецът на Чемпиъншип е готов и иска да се завърне в игра, независимо че ако сезонът бъде прекратен сега, то Лийдс биха получили промоция за Висшата лига.

В писмено изявление към Yorkshire Evening Post директорът заявява: "Англия има едни от най-добрите спортни учени и футболни администратори и е крайно време ние като спорт да спрем да посочваме само проблемите, а да започнем да търсим и решения. Ще бъде национален срам, ако Бундеслигата, Ла Лига и Серия "А" са в състояние да завършат сезона безопасно, а Висшата лига и Чемпиъншип не могат да последват този пример".

Играчите от Висшата лига започнаха да се завръщат на тренировъчните терени в началото на тази седмица, след като бяха тестувани за коронавирус и бяха открити само 6 положителни проби от общо 748 резултата.  Второто ниво на футбола в Англия състави свои собствени протоколи за тренировки, като също така потвърди, че ако играта не е в състояние да се възобнови, то класирането ще се определи по системата за точки на мач и по този начин биха се разпределили промоциите и изпаданията. Така отборът на Лийдс със сигурност би се завърнал във Висшата лига.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички