Гледай на живо

Евро 2020: Украйна - Австрия 0:1

Проф. Огнян Герджиков обясни правилния начин за прехвърляне на акциите на Левски

Проф. Огнян Герджиков обясни правилния начин за прехвърляне на акциите на Левски
Ръководството на Левски връща акциите на клуба в Дубай
Ръководството на Левски връща акциите на клуба в Дубай

Професор Огнян Герджиков обясни подробно какъв е правилният начин за прехвърляне на акциите на Левски от сегашния собственик Георги Попов към Наско Сираков. Според него, предишното джиросване на акциите към премиера Бойко Борисов е било извъшено неправилно и затова няма никаква юридическа стойност.
Божков продължава с цирка! Сираков ще бъде новият собственик на Левски, ако Борисов даде съгласие
"Акциите или временните удостоверения могат да се прехвърлят по всички известни способи за прехвърляне. Но специално при акциите най-често се използва един комбиниран метод, един договор и след това като правно-техническо средство джирото. Няма пречка и само джирото, макар и като рядка хипотеза е възможно. Но е много важно джирото да бъде на гърба на ценната книга. Нещо, което първоначално не знаех, че не е така и се изказах без да знам фактите. Сега вече нещата са ми ясни, след като видях т.н. джиро на отделен документ, което няма абсолютно никаква стойност“, сподели пред проф. Герджиков пред БТВ. Божков пожела успех на Левски и каза: Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи

"Ако иска титулярът на акциите, респективно временното удостоверение, да ги прехвърли, нека бъде така любезен да го направи на гърба на ценната книга, или ако там са запълнили джирата на т.н. алонж, а не дава документа. И този, който е последният джиратар, който е собственикът, трябва да прехвърли на когото намери за добре. Както разбирам, това вероятно ще бъде Наско Сираков", добави бившият депутат.

Още от БГ Футбол

Виж всички