Гледай на живо

Евро 2024: Испания - Хърватия 3:0

Александър Томов: Политиците предизвикват драми в клубовете

Александър Томов: Политиците предизвикват драми в клубовете
Наско Сираков посети "Герена", но отказа да говори (видео+снимки)
Наско Сираков посети "Герена", но отказа да говори (видео+снимки)

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов смята, че политиците са причина за драматичните събития в родния футбол. В предаването "Лице в лице" по "бТВ" Томов коментира, че премиерът Бойко Борисов постоянно се бърка в собствеността на клубовете и вероятно точно това е причината Васил Божков да направи "жеста" с джиросването на акциите на "Левски" на министър-председателя.
Божков продължава с цирка! Сираков ще бъде новият собственик на Левски, ако Борисов даде съгласие
"Нямаше нужда от всичко това. Левски има голяма маса фенове и специалисти, които ще решат проблема. Премиерът няма право да става собственик, той можеше директно да даде акциите на феновете или на Павел Колев", каза Томов.

Миналата седмица ценните книжа, които са в размер на 86,6%, бяха джиросани от Георги Попов на премиера Бойко Борисов, но той отказа да ги вземе. След това акциите се озоваха на стадион "Георги Аспарухов", а след анкета във "Фейсбук" Васил Божков реши да ги даде на Наско Сираков "при негово съгласие".
Ръководството на Левски връща акциите на клуба в Дубай
Според Томов решението на Божков е добро за Левски и клубът ще намери изход от кризата.

"Без силни ЦСКА и Левски не може да има силен български футбол и това си личи от последните години. Дай боже двата отбора най-после да се стабилизират", добави Томов.

"За да бъде шампион един голям отбор, са необходими между 7 и 10 милиона годишно. Приходите идват през лятото от евротурнирите, а разходите са през цялата година. Затова много отбори ползват кредити през зимата, които се опитват да връщат през лятото", уточни бившият собственик на "червените", като добави, че е по-добре отбори като Левски и ЦСКА-София да разчитат на своята школа вместо да опитват да се конкурират с "Лудогорец", купувайки скъпи чужденци, които после не могат да бъдат препродадени на печалба.

Томов начерта два вариана пред Левски в моментната ситуация, позовавайки се на предишния си опит: "Хубаво е да не се отива на варианта "спасител-бащица". При втория ми път в ЦСКА направихме опит за акциониране, продажба на акции на феновете, но това не беше успешно, тъй като не събрахме необходимите пари. Вторият вариант е да има повече заможни акционери, плюс фенове на тима като Тръст "Синя България". Така се прави връзка между любовта на феновете и клуба.", добави професорът.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички