Екълстоун: Фетел и Хамилтън могат да направят невероятен екип

Екълстоун: Фетел и Хамилтън могат да направят невероятен екип

Себастиан Фетел и Люис Хамилтън могат да направят най-силния пилотски екип в новата история на Формула 1. Това е мнението на легендарния бивш шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун. Британецът вижда големи позитиви от подобен ход от страна на отбора на Мерцедес. Най-вече те ще са маркетингови, каквато е и идеята на шефа на концерна-майка Даймлер Ото Калениус, който лобира най-активно за подписването с германски пилот в лицето на Фетел.

„Много искам да видя Фетел в Мерцедес. Със сигурност винаги съм искал да видя него и Люис Хамилтън в директна битка с еднакви болиди. Сега шефовете на отбора имат възможност да дадат това невероятно зрелище на феновете по цял свят, които го заслужават, особено след този труден период за цялото човечество. Няма смисъл да обяснявам колко ще е добре това от маркетингова гледна точка, а и за Формула 1 като бизнес“, коментира Бърни.

„Не е тайна за никого, че съм добър приятел със Себ. Основната причина за това е, че той е много честен човек и изключително добро момче. Познавам го от преди да стартира невероятната му кариера във Формула 1 и съм сигурен, че той си е абсолютно същият, никога не се самозабрави и това си личи. Мога да кажа, че той уважава изключително много Хамилтън и двамата няма да имат личностни проблеми като съотборници. Да, на пистата ще става екшън, но нали за това се състезаваме“, завърши бившият шеф на Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички