Гледай на живо

Очаквайте Актьорът Филип Аврамов – Фицата в „Страст, емоция и футбол“

Бордът на директорите в Мерцедес иска Фетел, Хамилтън прави всичко по силите си да ги разубеди

Бордът на директорите в Мерцедес иска Фетел, Хамилтън прави всичко по силите си да ги разубеди

В последната седмица в отбора на Мерцедес тече вътрешна политическа борба. От едната страна стои бордът на директорите на компанията, собственик Даймлер, а от другата са шефът на заводския отбор във Формула 1 Тото Волф и звездата на отбора и шесткратен световен шампион Люис Хамилтън.

Приближени до Ола Калениус твърдят, че изпълнителният директор на концерна Даймлер държи Фетел да бъде привлечен и така да се изпълни едно от желанията на борда на директорите за шампионския отбор да се състезава германски пилот.

След като Фетел обяви, че в края на годината напуска Ферари, Волф веднага коментира бъдещето на германеца, като първоначално изрази сериозен интерес. Двамата са в много добри отношения и не крият приятелството си въпреки съперничеството на Мерцедес и Ферари на пистата в последните години.

Намеса от страна на Люис Хамилтън обаче рязко промени тона при изказванията на Волф, който в последното си интервю бе много по-резервиран. Австриецът обясни как първо ще бъде преговаряно за 2021 година със сегашните пилоти Люис Хамилтън и Валтери Ботас, след това с Джордж Ръсел, който се състезава за Уилямс, но е и официален тестов пилот на Мерцедес, и чак тогава може да се мисли за предлагане на договор за Фетел.

Идеята на шефа на концерна Даймлер Ола Калениус за привличане на утвърден германски пилот в лицето на Фетел със световни титли във визитката си е лесно разбираема. От друга страна, Хамилтън в такъв случай вече няма да има толкова удобен и политически коректен съотборник като Валтери Ботас. Това със сигурност притеснява британеца, понеже походът му към рекорда от седем световни титли на Михаел Шумахер може да бъде саботиран.

Предстои да видим как ще се развие вътрешната борба за надмощие в отбора на Мерцедес, като от нея може да се промени не само съдбата на Себастиан Фетел, а да последват и други рокади.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти