Марин Чилич не вярва, че ще има тенис без публика по трибуните

Марин Чилич не вярва, че ще има тенис без публика по трибуните

Хърватският тенисист Марин Чилич изрази мнение, че титла от Откритото първенство на САЩ, спечелена пред празни трибуни, би изгубила от стойността си. Тенис сезонът беше прекратен през март заради пандемията от коронавирус и няма да се поднови поне до края на юли.

Откритото първенство на САЩ трябва да започне на 31 август, но организаторите са готови с различни варианти, ако коронавирусът не отшуми дотогова, включително мачове при закрити врата. Чилич, който спечели турнира през 2014 година и това е най-големият успех в кариерата му, счита, че евентуалната липса на зрители ще обезцени надпреварата тази година.

"Мачовете без публика са като тренировки. Този, който спечели титлата на Откритото първенство на САЩ тази година, няма да може да изпита пълна радост, тъй като винаги ще бъде момчето, което спечели Ю Ес Оупън през 2020 година без фенове. Няма да има същата тежест", каза Чилич пред "Ройтерс".

"Вярвам, че няма да има тенис турнири без публика. Целият тур зависи от спонсорите, а те дават пари там, където идват зрители, които да гледат тенис. Сезонът в тениса е по-различен от футбола или баскетбола. В тези спортове следващият сезон зависи кога е завършил предишният. Докато за тениса не е толкова от значение дали ще започнем декември или януари", каза още Чилич.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти