Селта глоби нарушител на карантината, плаши го и със съд

Селта глоби нарушител на карантината, плаши го и със съд

Селта наложи глоба от 60 хиляди евро на нападателя си Пионе Систо, след като футболистът наруши изолацията си през март. Тогава той измина разстояние от 3000 км с кола, за да се върне в родината си Дания, след като разбра, че в Испания бе удължено извънредното положение с още 15 дни.

25-годишният играч бе остро разкритикуван относно постъпката си от редица медии в страната, а според Mundo Deportivo освен глобата, която му бе наложена, Селта са готови дори да изправят пред съда тъмнокожия датчанин. Систо, разбира се, поднесе своите извинения на всички, като заяви, че "нищо не го оправдава за това, че е нарушил правилата".
Треньорът на Селта смъмри Смолов и Систо
Треньорът на Селта смъмри Смолов и Систо

Той обаче не е единственият от Селта, който не се съобрази с наложената изолация в страната. Руският национал Фьодор Смолов също предприе подобен ход, като напусна Испания, за да присъства на парти по повод рождения ден на своята годеница в родината си, напомня The Guardian. Нападателят играе под наем във Виго от Локомотив (Москва), но сега не може да се завърне в клуба заради извънредното положение в страната. Това означава, че той най-вероятно ще остане в Русия до изтичането му на договора, което ще се случи в края на юни.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички