Фьодор Смолов наруши забраната и се прибра в Русия за рождения ден на годеницата си

Фьодор Смолов наруши забраната и се прибра в Русия за рождения ден на годеницата си

Нападателят на Селта (Виго) Фьодор Смолов стана вторият футболист на клуба, който наруши забраната за пътуване извън Испания и се завърна в родината си Русия. Смята се, че причината за своеволието му е желанието му да присъства лично на 18-ия рожден ден на годеницата си Мария Юмашева - внучката на бишия президент на Русия Борис Елцин. Играчът е отлетял за родината си с частен самолет, като е обещал да се завърне в най-скоро време.

"Играчът постоянно искаше позволение да пътува до Русия по лични причини, но от клуба не му позволиха, защото подобно пътуване не е разрешено от Ла Лига. Въпреки това той е заминал, като е съобщил за това и е дал обещание да се завърне веднага, след като приключи с личния си ангажимент", съобщи човек от клуба пред "АС".

Само преди дни друг играч на Селта - Пионе Систо, бе силно разкритикуван, след като реши да отиде до родината си Дания с автомобил, въпреки че подобни пътувания са строго забранени от властите в Испания. Страната е една от най-засегнатите от пандемията от коронавирус и починалите там са над 12 хил. души. Затова и са наложени строги ограничения за хората с надежда така по-бързо да бъде овладяна ситуацията.

Най-вероятно и двамата футболисти ще бъдат наказани и глобени за своеволията си в този тежък момент.

Още от Футбол свят

Виж всички