Треньорът на Селта смъмри Смолов и Систо

Треньорът на Селта смъмри Смолов и Систо
Футболист изминал 3000 км с кола, за да избяга от Испания
Футболист изминал 3000 км с кола, за да избяга от Испания

Старши треньорът на Селта (Виго) Оскар Гарсия даде като пример за липса на професионализъм поведението на двамата легионери, които нарушиха карантината и напуснаха Испания. Това са руският нападател Фьодор Смолов и датският му колега Пионе Систо. Двамата трябваше да се подложат на режим на самоизолация заради опасността от разпространението на коронавируса, но не се съобразиха с никакви разпоредби и правила.

Смолов пристигна от Испания в Русия, за да се включи в парти за рожден ден на своя приятелка, след като обяви намерението си на хора от ръководството. Те го предупредиха, че прави грешка, но Смолов просто си тръгнал без да се съобразява. Фьодор Смолов наруши забраната и се прибра в Русия за рождения ден на годеницата си

Още по-неуважително е поведението на Систо, който запалил личния си автомобил и дори не информирал който и да е от клуба.

"Ето поведението на двамата е липса на всякакъв професионализъм и отговорност. Единствената разлика между тях е, че Смолов се обади и си тръгна, а Систо си замина без да каже на никого. Но и в двата случая играчите направиха нещо лошо и изложиха на риск много хора, което е тотално безотговорно", смята треньорът.

"Явно ние тук трябва да им показваме какво е професионализъм. Ето, аз имам дъщеря, която е в Мадрид, и още две деца, които са в Барселона. Но не съм се виждал или срещал с никоя от тях. Така трябва да се разсъждава", каза още Оскар Гарсия.

Смолов е под наем, като дойде през зимата от Локомотив (Москва). За този период има 6 мача и 1 гол. Пионе Систо пък беше привлечен от датския Мидтюланд.

Испания е една от засегнатите страни от коронавируса и все още няма никаква яснота кога и как отборите ще подновят тренировки, да не говорим пък за завършване на първенството.

Още от Футбол свят

Виж всички