Пени Хардауей: Когато Шак ни напусна, всичко приключи

Пени Хардауей: Когато Шак ни напусна, всичко приключи

Четирикратният участник в "Мача на звездите" Пени Хардауей се върна назад във времето, за да коментира сътрудничеството си с Шакийл О'Нийл в отбора на Орландо Меджик от 90-те, с който стигнаха до финал на НБА през 1995-а.

"Ако и двамата бяхме се опазили от контузии, щяхме да спечелим титли, защото това е барометърът за всички. Трябва да спечелиш титли. Имах чувството, че ще успеем. Постигнахме нещо специално през първите няколко години, стигайки до Финалите на НБА. Тогава той отиде в Лейкърс, но ако бяхме останали на същата траектория, в която се бяхме насочили, щяхме да направим нещо огромно.

Помислих си: "Дайте на този човек това, което иска". Но всъщност не мисля, че искаше да преподпише, желаеше да напусне. Той наистина видя Ел Ей като възможност за филми, музика и да бъде в един отбор с Коби", обясни Хардауей.

О'Нийл приключва взаимоотношенията си с Орландо през лятото на 1996-а, когато подписва седемгодишен договор с Лос Анджелис Лейкърс на стойност 121 милиона долара.

"Когато Шак си тръгна, веднага разбрах каква е величината на това движение. Знаех, че всичко приключи. Ние приключихме", споделя още Пени.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти