218-сантиметров филипинец е новият феномен в НБА

218-сантиметров филипинец е новият феномен в НБА

218-сантиметровият център Кай Сото се превърна в първия чужденец, включил се в новата програма на Джи-Лигата (второстепенната лига на НБА), позволяваща на завършилите гимназия да се впуснат директно при професионалистите, загърбвайки колеж.

18-годишният филипински баскетболист ще се присеъдини към новия отбор от Джи-Лигата, в който участие ще вземат още големите таланти Джейлън Грийн, Айзея Тод и Дайшен Никс, които също избраха да пропуснат университет.

През миналия сезон Сото записа средно по 25.1 точки, 13.9 борби и 2.6 блокирани стрелби на мач в гимназиалното първенство на Филипините. През ноември миналата година той се включи в програмата The Skill Factory в Атланта, а след това и в още няколко турнира. 

В структурата на новата програма новият отбор на Сото ще бъде миксиран между ветерани и млади играчи. Тимът ще участва в тренировъчни мачове и също така ще изиграе между 10 и 12 двубоя с вече съществуващи отбори от Джи-Лигата и някои международни клубове. След края на следващия сезон Сото ще има шанса да се запише за Драфт 2021.

Още от Баскетбол

Виж всички