Дуайт Хауърд за провала на Лейкърс от сезон 12/13: Пречеше ни егоизмът

Дуайт Хауърд за провала на Лейкърс от сезон 12/13: Пречеше ни егоизмът

Когато няколко звезди се съберат в един отбор, очакванията клонят повече към провал. Такъв бе случаят с отбора на Лос Анджелис Лейкърс от 2012/13, който бе събрал в себе си Коби Брайънт, Дуайт Хауърд, Пау Гасол, Стив Неш и Мета Уърлд Пийс.

Самият Хауърд признава, че в отбора е имало твърде много егоисти. Той прекара само един сезон при "езерняците", като отклони оферта от 118 милиона от Лейкърс в края на сезона и се присъедини към Хюстън Рокетс за следващия.

"Наистина не мога да говоря от името на Коби, ще говоря през моята гледна точка. През този сезон ни пречеше егоизмът. Не успяхме да се превърнем в отбора, който искахме. Като започнем от мен, исках да бъда най-добрата версия на себе си, но също така исках и да съм основният човек в състава, разбираш ли?", обясни Дуайт във видео на живо със съотборника си Джаред Дъдли.

През въпросния сезон Лейкърс се добират до плейофите чрез седмото място и баланс 45-37, но отпадат още в първия кръг от Сан Антонио Спърс с категоричното 4-0. В момента Хауърд отново е част от Лейкърс, но този път с ЛеБрон Джеймс и Антъни Дейвис покрай него, той наистина разбира ролята си - 7.5 точки и 7.4 борби за 19 минути на паркета.

Още от Баскетбол

Виж всички