Хищника е ядосан на UFC, a UFC - на шампиона в тежка категория

Хищника е ядосан на UFC, a UFC - на шампиона в тежка категория
Франсис Нгану постигна четвъртия си пореден светкавичен нокаут в UFC, когато приспа Жаирзиньо Розенструйк само за 20 секунди на галавечерта UFC 249 в Джаксънвил, Флорида. Самият камерунски боец продължава да оправдава прякорите си Хищника и Звяра, но не е ясно кога ще получи заслужения си шанс да се бие за титлата в тежка категория.

Нгану трябваше да направи пауза от 11 месеца между последната и предишната си битка, само за да я приключи за 20 секунди и въпреки това все още няма яснота за следващата стъпка. Няма фен или ММА специалист, който да отрече правото на Нгану да се бие за титлата в тежка категория, защото той унищожи за секунди следните впечатляващи бойци: Жаирзиньо, Жуниор дос Сантос, Кейн Веласкес и Къртис Блейдс, а декември 2017-а срази Алистър Овърийм също с нокаут за само 102 секунди!

Нгану обаче не е следващият на опашката за битка за титлата, тъй като шампионът Стипе Миочич в момента не тренира и не се готви за третия си сблъсък с Даниел Кормие. Самият Миочич лази по нервите на UFC с неясния си статут, тъй като не може да каже кога ще се изправи отново срещу Кормие в октагона. А Кормие чака само този дуел, за да прекрати кариерата си. Самият DC обясни, че организацията обмисля да отнеме пояса на Миочич поради неактивност, което би изправило Кормие срещу Нгану, но той предпочита да се бие с шампиона.


Хищника пък е раздразнен от поредната проява на неуважение към него и липсата на активност. Той призна, че е разочарован от краткотрайността на битката с Розенструйк, защото е чакал почти една година да влезе пак в клетката, а всичко е продължило само 20 секунди. Нгану е готов за нов бой дори тази седмица, но вече не е съгласен да се бие без гаранции.

Само две битки остават от контракта на Нгану с UFC и той иска нов такъв с по-добри финансови параметри, защото смята, че ги заслужава, както и че заслужава да се бие за титлата. 

Ако приемем, че Миочич и Кормие ще завършат трилогията си някъде между август-октомври (или поне до края на 2020-а в оптимистичен вариант), то Нгану ще трябва да чака поне до март-април 2021-ва. А това ще означава нова дълга пауза между битките му, при положение че последните му четири приключиха за секунди и той изобщо не беше наранен в тях.


Но е трудно да се подбере и евентуален противник за него за евентуален "подгряващ" сблъсък. В условията на пандемия UFC работи само с бойците, базирани в САЩ. Според Кормие един от вариантите за такъв съперник на Нгану е Благой Иванов, но той има планиран двубой за UFC 250, което предразполага за последваща почивка от няколко месеца или дори до края на годината. Кормие не приема насериозно предложението на известния журналист Ейриъл Хелуани за битка Нгану - Алексей Олейник, защото не смята руснака за сериозно препятствие. Друг вариант е Къртис Блейдс, но него вече Хищника го схруска цели два пъти и не изглежда основателно.

Така че Нгану явно отново ще трябва да чака дълги месеци, за да разбере перспективите си, докато всички вкупом се дивят на способностите и нокаутите му.

Още от Бойни спортове

Виж всички