Ще завърши ли първенството в баскетболната Бундеслига?

Ще завърши ли първенството в баскетболната Бундеслига?

Изпълнителният директор на германската баскетболна Бундеслига Щефан Холц определи като "много амбициозен" плана за довършване на първенството, което бе спряно в средата на март месец заради коронавируса. Основният вариант пред лигата за завършване на шампионата е да се проведе минитурнир с участието на 10 отбора, които да бъдат разделени в две групи от по 5. От тях трябва да бъдат излъчени четвъртфиналисти, които на директна елиминация да определят шампиона. За да се проведе минитурнирът, отборите ще бъдат събрани на едно място, ще спят в един хотел и в залата, в която играят, няма да бъдат допускани привърженици. Точен график все още няма, но първенството трябва да завърши до 30 юни.

"Организацията ще бъде доста трудна, тъй като за много кратък период трябва да се изиграят сериозен брой мачове. Планът ни е много амбициозен. Не искаме да претоварваме играчите, но и нямаме никакво време", каза Холц.

Макар и да избра различен вариант за завършване на първенството, баскетболната Бундеслига също като футболната очаква "зелена светлина" от властите в сряда, за да може да се проведат планираните мачове. От лигата все пак са готови с голяма част от плана си, като вече е договорено сезонът да се доиграе в залата на Байерн Мюнхен.

"Освободили сме лигата от всякакви задължения към залата и тя ще може да бъде използвана безплатно", каза изпълнителният директор на баскетболния Байерн Марко Пешич.

Въпреки начертания план, медиите в Германия пишат, че голяма част от играчите искат да се запознаят с всички подробности около организирането на срещите, преди да решат дали да излязат на паркета отново. Друга част от играчите са на мнение, че лигата трябва да постъпи по начина, по който го направи един от най-популярните спортове на закрито в страната - хандбалът, и да прекрати сезона предсрочно.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти