Световното по снукър ще бъде отменено, ако не може да е в "Крусибъл"

Световното по снукър ще бъде отменено, ако не може да е в "Крусибъл"
Световното първенство по снукър ще се проведе само и единствено в иконичния си шефилдски театър "Крусибъл", а ако британското правителство не позволи такова нещо, ще бъде отменено и няма да се търсят други арени.

Това заяви президентът на World Snooker Бари Хърн, като заложи три варианта за най-големия турнир в джентълменския спорт: провеждане на Световното в "Крусибъл" без публика, провеждане на Световното в "Крусибъл" при ограничена публика или ново отлагане.

Както е известно, Световното по снукър трябваше да се проведе между 18 април и 4 май, но в условия на пандемията на новия коронавирус бе отложено. Една от най-обсъжданите му нови дати е 31 юли (до 16 август).

Хърн обаче обяви, че не желае да отлага турнира за по-късно от тази дата, а и че не иска да го провежда на друго място освен в "Крусибъл". Той очаква решение от правителството, както и инструкции дали може да се проведе пред публика (капацитетът на театъра е 900 места) или дори ограничено зрителско присъствие.

Спорно е обаче дали социалната дистанция може действително да бъде опазена при провеждането на един снукър двубой. При всички положения в началото на юли месец ще трябва да има разрешение за провеждането на Световното първенство, защото има продължителни квалификации. 

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти