Руски вратар си навлече проблеми с критики срещу властта (видео)

Руски вратар си навлече проблеми с критики срещу властта (видео)

Стражът на Криля Советов Евгений Фролов се изказа много критично за действията на руското правителство и президента Владимир Путин във връзка с пандемията. Фролов даде интервю, в което заяви: "Властите не се интересуват от хората. Те се нуждаят от тях като роби, за работна ръка. Изказванията на президента по телевизията са празни приказки. Всичко, което ни казват, е лошо".

От Криля Советов излязоха с официална позиция, в която се разграничиха от Фролов. В нея беше написано, че вратарят ще бъде глобен за изказването си, но по-късно текстът на сайта на клуба беше редактиран и вече не ставаше дума за глоба, а за "наказание според вътрешния правилник".

Бившият нападател на Криля Советов и настоящ блогър Евгений Савин обаче разкри, че Фролов със сигурност ще понесе финансова санкция и тя ще е в размерн на 1,4 млн. рубли (около 1800 евро).

Бившият депутат и бивш член на Изпълкома на Руския футболен съюз Игор Лебедев нападна действията на ръководството на Криля Советов. 

"Това е вътрешен проблем на клуба и не можем да се месим, но смятам, че декларацията на ръководството е пълна глупост. Вместо да не раздухват случката, те побързаха да заявят, че това е позицията само на играча, а не на клуба. Глобата е един вид предателство. Без да има пълна яснота, обвиниха футболиста. Не мисля, че това ще засили авторитета на шефовете на Криля Советов в очите на феновете. Дори напротив. Фролов каза това, което хората коментират помежду си вкъщи. Наказание за подобно нещо ще бъде възприето негативно от привържениците и когато те се върнат по трибуните, ще напомнят на ръководството за тази случка", заяви Лебедев.

Още от Футбол свят

Виж всички