Ф1 все по-сериозно обмисля двуседмични състезания, за да спаси сезона

Ф1 все по-сериозно обмисля двуседмични състезания, за да спаси сезона

Изпълнителният директор на Формула 1 Рос Браун заяви, че се обсъжда сериозно провеждането на състезания на една и същи и същи писти в две последователни седмици. Такава стратегия значително ще улесни спазването на мерките срещу коронавируса и ще помогне за спасяването на сезона.

"Обсъждаме го сериозно, защото едно от големите предизвикателства пред логистиката е всеки да бъде тестван и проверен за да има достъп до падока" поясни Браун. "След като веднъж вече си събрал хората в здрава и сигурна среда, то тогава е много удобно да задържиш тези условия, тази биосфера за още един старт".

Браун допълни още, че друго голямо предизвикателство е да се открият правилните места, на които околната среда може да се контролира достатъчно добре.

"Австрия отговаря на тези изисквания. Има дори местно летище, така че да пристигат чартърни полети. Не е близо до метрополис, има подходящата инфраструктура. На практика може да задържим всички на това място и да проведем още едно състезание следващата седмица".

В заключение Браун отбеляза, че организацията на старт от Ф1 по принцип е доста сложно начинание, а при сегашните обстоятелства е още по-голямо предизвикателство, което е съвсем ново за всички ни.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти