Фърдинанд разкри от какво все още се притеснява Кристиано Роналдо

Фърдинанд разкри от какво все още се притеснява Кристиано Роналдо

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разказа за впечатленията си от бившия си съотборник Кристиано Роналдо по време на съвместния им период на "Олд Трафорд", като също така посочи какво го отличава от останалите футболисти.

"По отношение на таланта си личеше, че го има. Но неговата психика беше различна, той имаше елитно мислене и програмиране. Това те караше да си помислиш "уха". Това хлапе не беше удовлетворено да вкара победен гол в последната минута срещу Фулъм. Той желаеше да го стори във финал на Шампионската лига или за Португалия на голямо първенство. Той постоянно покачваше и покачваше летвата.

Дори сега, когато все още си говоря с него по телефона, не мога даже да ви кажа за нещата, от които се оплаква. Той достигна върха, но все още се притеснява какво хората говорят за него и че не получава признанието, което си мисли, че заслужава. Но точно това го прави толкова различен. Той беше луд професионалист и усърден във всяка една тренировка. В началото той се срамуваше да прави допълнителни упражнения. Отиваше на друг терен, вземаше торба с топки, криеше се зад храстите и ги правеше самостоятално. Разликата е, че първоначално той се вълнуваше повече от уменията, но изведнъж започна да мисли за числата", заяви Фърдинанд пред подкаста The Beautiful Game.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти