Когато Джордан наниза 44 точки на Кливланд след 10 бири и цял ден голф

Когато Джордан наниза 44 точки на Кливланд след 10 бири и цял ден голф

Историите с участието на Майкъл Джордан са безкрайни. Покрай излизането на документалния филм "Последният танц" Ем Джей отново е движещата сила на затихналия от пандемията баскетболен свят, въпреки че прекрати славната си кариера преди близо 20 години. 

Джордан е влюбен в няколко неща по време на активната си състезателна кариера - баскетбол, бейзбол, голф, пури и... хазарт и залози. Последните две неща дори се приемат като негово хоби. Доказателство за това е историята на легендата от НХЛ Джеръми Рьоник, който сподели повече за манията на Джордан по залозите.

По време на сезон 1991/92 Рьоник е бил извикан от Майкъл да изиграят една игра на голф от 18 дупки. 

"Изиграхме един рунд, победих го и му взех няколко хиляди, след което понечих да си тръгна. Знаех, че Булс ще играят по-късно тази вечер срещу Кливланд. Мислех си, че той също би искал да си тръгне. Беше около 5-6 вечерта, но той ми каза да играем отново".

"И така, отиваме да си вземем бири и лед и след това да играем отново. Започнахме нови 18 дупки и аз отново го победих", споделя Рьоник, като остават няколко часа до двубоя на Джордан срещу Кавалиърс.

След цял ден игра и много бира, човек обикновено губи енергия и не се чувства особено комфортно в останалата част от деня. Не е такова състоянието на Джордан обаче. Той се чувства перфектно, а думите на Лари Бърд, че Бог се е превъплатил в Джордан, са много точни в този момент.

Рьоник продължава: "Пиехме цял следобед, а след това той трябваше да отиде от Сънсет Ридж до залата, за да играе. Реших да се обадя на букмейкъра ми пред очите на Джордан. Казах на Ем Джей, че ще заложа всички пари, които е загубил срещу мен, на победа на Кливланд"

Хокеистът е толкова сигурен, че Майк е уморен и не е в кондиция благодарение на големия брой бири, но легендарният №23 не изглежда чак толкова притеснен.

"Той веднага ми отговори: "Виж какво ще ти кажа. Обзалагам се, че ще спечелим с поне 20 точки, а аз ще вкарам повече от 40 точки в мача", заявява Джордан на Рьоник, като думите му звучат по-скоро като обещание.

Мачът: Въздушния бележи 44 точки при 21 успешни стрелби от 32 опита. Чикаго Булс печелят двубоя с 24 точки разлика срещу Кавалиърс - 126:102. Майкъл лети по паркета, не показва никакви колебания в стрелбата си и закономерно носи победата на своите.

"По дяволите, как може човек, погълнал десет бири, да излезе и да играе по този начин?", възкликва Рьоник, който губи всичките си спечелени пари от голфа през деня.

СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти