Серия "А" ще остане с 20 отбора

Серия "А" ще остане с 20 отбора

Серия "А" ще остане с 20 отбора, дори и да се стигне до решение сезонът да не се доиграе. Това е последното становище на Италианската футболна федерация. Със сигурност ще има изпадащи и влизащи отбори, така че общата бройка на тимовете в елита на Италия да остане непроменена.

Италианското правителство обяви, че от 4 май ще се премине към Втора фаза на борбата с COVID-19, което означава премахване на извънредното положение и облекчаване на част от забраните в страната. Очакваше се, че това ще позволи и доиграването на сезона в Серия "А". Според министъра на спорта Винченцо Спадафора обаче това ще се случи само ако има пълно единодушие относно медицинския протокол.

Вчера бе проведена видеоконференция между представители на Асоциацията на играчите, Асоциацията на треньорите, Асоциацията на съдиите и Италианската футболна федерация. На нея е обсъждан план "А", при който първенството да се доиграе, но и план "Б", при който сезонът ще бъде прекратен преждевременно. Стигнало се е до решението, че дори и при втория вариант ще има влизащи и изпадащи отбори, като не е било прието предложението да няма изпадащи, а от Серия "Б" да влязат два отбора и общият брой участници в Серия "А" за следващия сезон да стане 22 тима.

Макар от УЕФА да поставиха срок първенствата да завършат до 2 август, на видеоконференцията е разглеждан и вариант сезонът да се доиграе през август и дори през септември.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти