Италия може да последва примера на Франция

Италия може да последва примера на Франция
Официално: Без спорт във Франция до септември
Официално: Без спорт във Франция до септември

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора е песимист за възобновяването на Серия "А". Според него страната може да направи като Франция и да сложи край на футболния сезон. Също така той препоръча на клубовете да насочат мислите си към следващия шампионат.

"Днес и утре ще има срещи между футболната федерация и научно-техническия комитет относно медицинския протокол, който ще се следва. Предоставеният от федерацията не беше достатъчен и затова не позволихме възобновяването на тренировките да бъде още на 4 май. Винаги съм казвал, че връщането към тренировъчния процес не означава непременно подновяване на сезона. Виждам все по-тесен път. Единствената алтернатива на несигурността, която съществува днес, е да следваме пътя, предприет от други страни.

Ако бях президент на футболен клуб, бих мислил повече за това как през август да започнем следващия сезон безопасно. Бих препоръчал план "Б". Френското първенство няма да е последното, което ще приключи преждевременно. Това може да накара Италия да предприеме същия подход. Започва да ми се струва, че през следващите дни ще има изненада - президентите ще ме помолят сезонът да бъде прекратен изцяло, за да могат да се подготвят за следващия. Като министър бих бил глупак да демонизирам футбола и Серия "А". Те носят пари за цялата спортна система. Факт е обаче, че ако няма сигурност, ще бъдем принудени да прилючим кампанията", коментира Спадафора пред LA7.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти