Спадафора: Ако няма споразумение, ще обявим сезонът за приключил

Спадафора: Ако няма споразумение, ще обявим сезонът за приключил

Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора предупреди, че ако не се постигне споразумение относно протокола за безопасност, правителството ще обяви сезонът в Серия А за приключил.

Предложенията на Италианската футболна федерация включваха изолирането на играчите, редовни тестове, дезинфекциране на съоръженията и ограничен брой хора на стадионите. Научният комитет на правителството обяви, че тези мерки не са достатъчни.

"Това е ситуацията. Ако протоколът се приеме от всички страни, тренировките ще се подновят и това ще се отрази позитивно на възможността сезонът да се поднови. Ако не се стигне до споразумение, правителството ще вземе решение, че сезонът е приключил. В крайна сметка ние ще поемем тази отговорност", коментира Спадафора.

Снощи президентът на Италианската федерация Габриеле Гравина заяви, че никога не би се съгласил на решение за край на сезона, тъй като "това би било смърт на футбола".

Имаше очаквания отборите да подновят тренировки на 4 май, но правителството засега отложи това поне до 18 май и това разгневи клубовете. "Трябва да пуснем жалба към Лигата да спре противоречията и сблъсъците. Футболът трябва да е символ на щастие, страст и спорт. Единственото деление трябва да е за кой отбор викаме", сподели Спадафора.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти