Шеф в БФС: Мярката 60/40 е в подкрепа на служителите

Шеф в БФС: Мярката 60/40 е в подкрепа на служителите

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде интервю за bTV, след като стана ясно, че родната централа получава финансова помощ от държавния бюджет в размер на 51 хил. лв. по мярката 60/40.

"БФС кандидатства по тази мярка, защото неговата дейност в голямата му част беше преустановена. Тъй като голяма част от служителите на футболния съюз се занимават с организиране, провеждане, администриране, анализиране на футболните прояви в страната от Първа лига до най-ниското ниво, практически останаха без дейност в работното си време.

Мярката, предвидена в 55-то постановление, предвижда две възможности: едната е когато дейността е преустановена с акт на държавен орган, както е БФС, а другият случай е когато дейността не е преустановена, но приходите са паднали с 20% за съответния период от миналата година. Ние кандидатстваме по първата хипотеза - преустановена дейност. А ние не броим приходи в момента. Макар че и там може да търсим някакъв вариант, но го оставихме настрана.

Приходи получаваме от телевизионни права и рекламодатели по време на мачовете на националните отбори и от спонсорите. В момента приходите са паднали, тъй като, например, базата не работи, възстановителният център не работи, затворени са тренировъчните игрища и спортната зала. Ние това го оставяме настрана, не кандидатстваме по този механизъм.

Утре като дойде някое ново ръководство и ме попита "Г-н Попов, ти като работодател защо не си се възползвал от тази мярка да подпомогнеш федерацията?" аз какво да отговоря? Че не е било морално? Сега иначе трябваше да съкратя примерно съдийската администрация, защото няма мачове. Да им кажа "Момчета, благодаря ви, защото няма мачове и не се знае кога ще има - "Довиждане", и да ги пратя на борсата. Можех да съкратя детско-юношеските структури, защото и там няма мачове. Мярката е в подкрепа на служителите на БФС. Тези пари отиват за заплатите им, не за друго", каза Попов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти